BPM aangifte doen: Hoe gaat dit proces?

BPM aangifte doen: Hoe gaat dit proces?

26 september 2022 Uit Door Redactie

Wanneer je een auto wilt kopen uit een ander land, moet je een aangifte doen van de BPM. In veel gevallen betekent dit ook je dat je BPM moet gaan betalen op het voertuig. Of je BPM aangifte doen moet betalen of niet hangt van het soort auto of motor af dat je naar Nederland wilt halen. De leeftijd van het voertuig en de CO2-uitstoot spelen van groot belang hierbij. Daarnaast is de dag, week, jaar en tijdstip van de eerste toelating heel erg belangrijk. Veel mensen importeren vanuit het buitenland een voertuig, omdat dit vaak een stuk goedkoper zal zijn. Daarom zijn er veel Nederlanders die doet doen, maar ze vergeten vaak wel dat je BPM aangifte moet doen op het voertuig je die importeert. En als je dit niet doet? Dan mag je het voertuig niet in Nederland gebruiken en krijg je ook geen Nederlands kenteken voor de auto. Wil jij meer weten over BPM en het uitbesteden. Lees dan dit artikel verder.

Wat houdt een BPM precies?

Een BPM is een belasting die je moet betalen voor een voertuig en dit is alleen als je deze importeert vanuit een ander land en gaat registreren in Nederland. Bij Nederlandse voertuigen moet dit natuurlijk ook gebeuren, maar dit gebeurt vooraf en meestal ook al door de auto dealer. BPM staat voor Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen en is erg belangrijk om te regelen als dit moet. Je krijgt bijna altijd te maken met BPM wanneer je een auto importeert vanuit het buitenland en dit moet je ook goed afhandelen. Het is wel eerst verstandig om een BPM berekening aan te maken, voordat je een aangifte indient. Dit kan behoorlijk moeilijk zijn, je kunt dit via een papiertje doen, maar natuurlijk ook op het internet. Op het internet een BPM aangifte doen is vrij gemakkelijk, maar er zijn wel dingen waarbij je moet opletten. Daarom schakelen veel mensen hiervoor een speciaal bedrijf in dat meer ervaring heeft dan jijzelf.


Waarom uitbesteden?

Een groot gedeelte van de mensen vraagt zich af waarom ze een BPM aangifte moeten doen. Het antwoord hierop is vrij gemakkelijk en er zitten vooral ook veel voordelen aan. Een bedrijf met veel ervaring weet precies hoe je dit moet opstellen. Daarnaast is het mogelijk om zelfs geld te besparen en dit komt doordat ze verschillende trucjes kennen die handig zijn om te weten. En wie weet werkt het ook bij jou.