Je auto naar de autosloop brengen, hoe werkt dat?

Je auto naar de autosloop brengen, hoe werkt dat?

5 mei 2022 Uit Door Redactie

De autosloop is een plek waar auto’s verwerkt worden, die geen toegevoegde waarde meer hebben voor de maatschappij. Een autosloop is in een korte tijd veranderd in een demontage bedrijf erkend door het RDW en het ARN. Het is niet meer zoals eerst en de auto’s staan niet een lange tijd op een terrein. De autosloop handelt ook vaak in auto onderdelen en in diverse schadeauto’s. Veel mensen brengen hun sloopauto naar de autosloop, omdat hier verschillende voordelen aan verbonden zitten. Je kunt direct van je voertuig af zijn, maar ook een kleine vergoeding krijgen van 100 euro. Voordat je de sloopauto naar de autosloop brengt, is het van belang dat je snapt hoe dit precies werkt. Hoe werkt het nu precies? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

Hoe breng je een auto naar de sloop?

Als je een sloopauto wilt verkopen aan de autosloop, is het van belang dat de sloopauto daar kan komen. Dit kan een ingewikkelde opgave zijn, omdat een sloopauto bijna nooit zomaar de weg op mag. Vaak is een sloopauto afgekeurd en mag deze helemaal niet op de openbare weg komen. Ook kan het zijn dat je geen kentekenplaten meer hebt voor de sloopauto en dat is natuurlijk vervelend. Echter, zijn er veel autoslopen met een speciale ophaalservice voor sloopauto’s. Deze sloperijen halen je sloopauto maar al te graag op, echter zit hier wel een nadeel aan. Er gaat namelijk een klein bedrag van de vergoeding, omdat je de auto laat ophalen. Wel is het erg belangrijk dat je de juiste autosloop vindt, maar hoe doe je dat? Lees het hieronder eens grondig door.

Hoe vind je de juiste autosloop?

Het vinden van de juiste autosloop is van groot belang en er zijn verschillende zaken die je in acht moet nemen. Ten eerste is het belangrijk dat je een autosloop vindt die erkend is door het RDW en het ARN. Ook kan het handig zijn om een autosloop te vinden in de omgeving van je woning. Zo hoeft de ophaalservice niet ver te rijden en scheelt dit met de vergoeding die je krijgt.  Het is verstandig om ook eens de website van de autosloop te bekijken, zo zie je precies wat je kunt krijgen voor je sloopauto. Dit kun je doen door je kenteken in te vullen op de website, waardoor je een vergoeding te zien krijgt.