Welke voertuigen kan je aanbieden bij een autosloperij?

Welke voertuigen kan je aanbieden bij een autosloperij?

7 april 2022 Uit Door Redactie

Auto verkopen? Autosloperijen kopen best veel voertuigen in. Voertuigen zoals: auto’s, busjes, scooters, motors en campers. Merendeel focussen ze zich op het inkopen van auto’s.

Wie kan een voertuig aanbieden?

Voertuigen worden onder ander aangeboden door dealers, autogarages, leasemaatschappijen en particulieren. In principe kan iedereen zijn auto aanbieden.

Ophaalservice bij een autosloperij

Venauto.nl

Een autosloperij heeft een transportpark met ophaaldiensten. Als je jouw auto wilt aanbieden bij een autosloperij, is het verstandig jouw auto te laten taxeren door de autosloperij waar je een goed gevoel bij hebt door middel van omschrijvingen en eventuele foto’s. De taxateur kan met de foto’s en omschrijvingen een schatting maken wat de auto nog waard is. Als de eigenaar van de auto akkoord gaat, wordt er een locatie en tijdstip afgesproken. Per autosloperij is het verschillend op welke plaatsen ze voertuigen ophalen. de meeste halen auto’s door heel Nederland en Benelux op. De autosloperijen hebben diverse transportmiddelen, er zijn kleine en grote transportwagens.  

Waar gaat jouw auto naartoe?

Een aangeboden auto wordt naar een autosloperij gebracht door de ophaalservice van het bedrijf. De auto wordt bij aankomst vloeistofvrij gemaakt en op een milieuvriendelijke manier gerecycled. Een deel van de sloopauto’s wordt naar een autokerkhof gebracht zodat klanten zelf de auto onderdelen los kunnen halen. Bij het recyclen worden eerst de auto onderdelen die nog te gebruiken zijn worden neergelegd in het magazijn. De auto onderdelen worden aangeboden via aantal platformen. Vaak is het ook mogelijk om de auto onderdelen op te halen bij het bedrijf zelf.

Occasions

Het is ook bij sommige autosloperijen mogelijk om een tweedehandse auto aan te bieden, kopen of in te ruilen. Een occasion is een (tweedehandse) auto die een nieuwe eigenaar krijgt. Het is bij verschillende autosloperijen ook mogelijk om een financieringsregeling af te spreken.